Compatibilitati elemente

Elementele astrale- metal, apa, lemn, foc, pământ – sunt o parte integrantă a zodiacului chinezesc, care definesc un echilibru universal. Toate lucrurile apar din pamant și de a reveni la pământ – atunci când studiem zodiacului, este important pentru noi să luam in considerare toate elementele, nu doar cel din care facem parte, pentru ca fiecare dintre noi suntem alcătuiti din aceste elemente care sunt profund conectate la ele.

Deoarece cele 5 elemente sunt componente ale Pământului, toate sunt interdependente. Fiecare element este controlat de un altul, în timp ce, în același timp, fiecare element conduce la un altul. Acest lucru indică faptul că fiecare element poseda in masura egala atat puncte tari cat și slăbiciuni, și au o influență egala unul asupra altuia.

Elementele astrale se determina in functie de ultima cifra a anului in care esti nascut:

0 si 1 – Metal
2 si 3 – Apa
4 si 5 – Lemn
6 si 7 – Foc
8 si 9 – Pamant

Ciclul generator, sau cum elementele s-au creat intre ele

Din Metal ajungem la Apă, din Apă la Lemn, de la Lemn la Foc, de la Foc la Pământ și de la Pământ avem Metal:
Metal (sub forma unui container) pastreaza in el Apa.
Apa (ca element nutritiv), ajută la cresterea Lemnului.
Lemnul este ars pentru a crea Foc.
Focul arde orice alt element ducandu-l în Pământ.
Metalul este extras din Pământ.

Ciclul de influenta, sau cum un element il influenteaza pe altul

Focul controlează Metalul, Apa controlează Focul, Pamantul controlează Apa, Lemnul controleaza Pamantul și Metalul controleaza Lemnul:
Focul topește Metalul în lichid.
Apa stinge un Focul.
Pământul absoarbe și direcționează fluxul de Apă.
Lemnul (ca rădăcinile unui copac) sustine Pământul.
Metalul controleaza (taie) Lemnul.

Zodiac chinezesc elementele astrale

Interactiunea dintre elementele astrale

Foc cu foc

Oamenii care apartin elementului Foc sunt entuziasti, pozitivi si optimisti. Cand doua persoane “cu foc” se gasesc una pe cealalta rezultatul poate fi o relatie puternica. Un om al focului are capacitatea de a scoate la iveala tot ce este mai bun dintr-o persoana a aceluiasi element, dand deseori nastere unei combinatii de durata, in care niciunul dintre parteneri nu ajunge sa se plictiseasca.

Foc cu pamant

O imbinare armonioasa in care fiecare partener stie sa il stimuleze si sa il atraga pe celalalt. Imaginatia focului , impreuna cu senzualitatea pamantului creeaza o relatie de reusita pe toate planurile.

Foc cu metal

Focul are forta de a topi metalul si din aceasta cauza aceasta relatie este una deosebit de dificila. Omul de metal va face tot posibilul sa isi impuna voina in fata focului, cu rezultate dezastruoase. Eul persoanei ce apartine elementului foc va uza in timp metalul. Ambele elemente sunt competitive si vor incerca sa se doboare unul pe celalalt. Din fericire, umorul este o calitate prezenta la ambele elemente, iar acesta ar putea fi cheia dezarmorsarii unor situatii tensionate.

Foc cu apa

Combinatia foc-apa este si ea una dificila deoarece apa stinge focul. Totusi, apa poate adauga creativitate entuziasmului si energiei manifestate de foc. In acelasi timp, persoanele apartinand elementului Foc au capacitatea de a inspira pe inventivii nascuti sub semnul apei. Cu toate ca ambii parteneri sunt iscusiti in arta comunicarii, au dificultati in a-si exprima intimitatile unul fata de celalalt.

Foc cu lemn

Aceasta combinatie este armonioasa. Persoana ce apartine elementului lemn ofera stabilitate impulsivului foc. Energia si entuziasmul elementului foc pot motiva persoana lemn la succese grandioase care nu i-ar fi fost la indemana pe cont propriu. Cei doi sunt optimisti, oameni deschisi care gasesc o mare bucurie in exploatarea ideilor si conceptelor noi.

Pamant cu pamant

O unire deosebit de pozitiva caci ambii parteneri sunt interesati de mentinerea unui standard de viata inalt. Dar mai important este faptul ca fiecare dintre ei se implica in rezolvarea problemelor celuilalt. Pentru cei care privesc din afara relatiei aceasta li se poate parea anosta. In realitate ea este puternica, adanca si pasionala. Problemele isi pot face aparitia din cauza incapatanarii celor doi. In orice caz amandoi iubesc si sunt bine intentionati, asa ca invariabil aceste dificultati vor fi rezolvate.

Pamant cu metal

O combinatie excelenta datorita celor doi parteneri care se vor sustine, se vor respecta si se vor admira reciproc. Persoana de tip metal este o fire rabdatoare, lucru esential in aceasta relatie, caci atat barbatul cat si femeia pamant au nevoie de timp pentru a decide. Cu ajutorul celor care apartin metalului nativul pamant va descoperi cate oportunitati exista de fapt In viata. Cei care apartin elementului pamant vor hrani ambitiile materiale ale celor apartinand metalului, asigurand astfel si siguranta financiara a relatiei.

Pamant cu apa

Iata din nou o combinatie ce poate fi dificila. Este posibil ca partenerii sa se raneasca unul pe celalalt din punct de vedere sentimental. Pamantul confera stabilitatea ce-i lipseste apei, dar incapatanarea celui dintai va reprezenta o problema continua pentru mult mai sensibila persoana ce apartine elementului apa. In afaceri insa aceasta combinatie este foarte puternica. Creativitatea apei, alaturi de simtul comun si abordarea materialista a pamantului, duce fara indoiala la rezultate foarte bune.

Pamant cu lemn

Relatia dintre aceste doua elemente este dificila deoarece lemnul suge energia vitala a pamantului. Pamantul este stabil, precaut si conservator, in timp ce lemnul este comunicativ si expansiv. Cand cele doua persoane vor incepe sa se ajute realmente, in loc sa se certe si sa aiba ceva de impartit una cu cealalta, atunci relatia poate fi incununata de succes. Asta doar atata timp cat partenerii sunt dispusi sa isi exprime deschis sentimentele.

Metal cu metal

Aceasta relatie este destul de buna, avand in vedere ca cei doi se vor intelege reciproc din momentul cand vor face cunostinta. Ei vor avea parte de suisurile si coborasurile tipice unei relatii, dar vor fi gata oricand sa coopereze pentru binele legaturii lor atunci cand vor avea nevoie. Pentru un strain aceasta relatie ar putea sa nu para prea apropiata. Asta pentru ca persoanele metal prefer sa mearga pe drumul lor si sa faca lucrurile pe cont propriu. In orice caz, ei conlucreaza extraordinar cu alte persoane apartinand aceluiasi element, creand relatii puternice si de lunga durata.

Metal cu apa

O relatie puternica in care fiecare dintre parteneri ofera celuilalt un ajutor important. Ambii se lasa condusi de sentimente si intuitie, fiind astfel capabili sa comunice eficient la un nivel subliminal. Persoana apartinand metalului isi va ajuta jumatatea sa nu mai fie atat de usor influentata de ceilalti. In schimb, fiinta apei isi va invata partenerul sa-si exprime mai usor sentimentele. De asemenea, il va ajuta sa renunte la incapatanarea-i atat de conservatoare si sa se lase purtat de val din cand in cand.

Metal cu lemn

E o relatie dificila, caci partile implicate vor dori sa domine. Ambii parteneri vor fi convinsi ca modul lor de a face lucrurile este cel corect. Lemnul isi va dori companie in timp ce metalul se va simti bine pe cont propriu. Solitudinea aceasta se va dovedi frustranta pentru deschisul si sociabilul lemn. Lemnul este insa usor de convins, asa ca se va adapta nevoii de singuratate a metalului. Dorinta de perfectiune a metalului il va scoate din minti pe nativul lemn. Daca metalul este maleabil si accepta ideile lemnului, atunci relatia va merge, dar va trebui ca de ambele parti sa existe mari renuntari si adaptari.

Apa cu apa

Relatia apa cu apa ar putea sa para de multe ori ca fiind plamadita in ceruri., Ambii parteneri vor da dovada de afinitati intuitive adanci unul fata de celalalt. Isi vor intelege instinctive nevoile si dorintele. Aceasta combinatie intareste personalitatea amandurora, astfel ca ce i doi se vor lasa mult mai greu influentati de pareri exterioare.

Apa cu lemn

Combinatia aceasta este deosebit de pozitiva pentru ca apa reprezinta un real suport in dezvoltarea si viata lemnului. La randul lui, lemnul confera apei stabilitate si capacitatea de a-si atinge scopurile. Apa dezvolta lemnului un puternic simt al compasiunii si il incurajeaza sa se exprime mai usor. In combinatie cu lemnul, apa se va trezi chiar si din moleseala-i caracteristica. Ambii parteneri sunt onesti, etici si empatici. Intre ei exista o legatura intuitiva, care va continua sa se dezvolte si sa se amplifice.

Lemn cu lemn

Iata o relatie activa in care putem descoperi multe compatibilitati. Oamenii lemn sunt prin natura lor persoane active, ocupate, care gasesc o mare placere in a se implica in orice necesita efort. Intr-o legatura ce sunt implicate persoane ale elementului lemn, este foarte probabil ca cele doua sa se sustina reciproc in multe aspect ale vietii, atat a celei de cuplu cat si a celei profesionale. Pentru parteneri va fi chiar revigorant. Ambii sunt oameni de cuvant si vor avea incredere unul in celalalt. Sunt rabdatori, toleranti si dau dovada de loialitate.